Texels Kookboek - Sjalotjessaus

Ingrediënten
45 gr boter 20 gr bloem 2 dl water 300 gr sjalotjes
2 el azijn 2 dl bouillon 2-3 eetlepels braadjus peper
zout

Hulpmiddelen
mesje kookpan

Voorbereiding

Bereiding

Pel de sjalotjes en snijd ze in kleine stukjes. Smelt de boter, doe de bloem erbij en bak tot het licht begint te kleuren. Roer er het water door en breng het geheel aan de kook.

Voeg de sjalotjes, de azijn en peper en zout toe en leg het deksel op de pan. Laat ca. 1 uur op een laag vuur zacht koken tot de sjalotjes tot puree zijn gekookt.

Roer er de bouillon en eventueel de braadjus erbij. Laat tot de juiste dikte inkoken of leng aan met wat water.

Serveertip

Serveer de saus warm bij vis, vlees of gevogelte.

Soort gerecht: warme saus Aantal personen: ca 0,5 liter Bereidingstijd:
Wijntip:

Eet smakelijk !!